• Torsk var handelsvara redan under vikingatiden

[2017-08-21] DNA-analys av arkeologiska fiskben avslöjar att torsk var en handelsvara redan på vikingatiden. Den nya studien är publicerad i den vetenskapliga tidskriften PNAS.

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-14] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

• Forskningsprojekt om tång och tångflugor

[2017-06-29] Nu träffas forskare och studenter från flera länder på Lovéncentret Tjärnö för att studera tång och tångflugor. Projektet pågår till och med den 2 juli.

• Dokumentär om säldöden 1988

[2017-06-27] Sveriges radio P3 har gjort en radiodokumentär om säldöden 1988. Vad var det som hände egentligen?

• Framtidens miljardindustri: algodling

[2017-06-27] Forskaren Fredrik Gröndahl berättar om algodling i nya numret av tidningen Hav & Vatten.