• Utredning föreslår att GU:s båda marina forskningsstationer blir kvar

[2017-02-16] Det finns goda förutsättningar för Göteborgs universitets två marina forskningsstationer - Kristineberg och Tjärnö - att utvecklas till ett framtida forsknings- och innovationsnav för det marina klustret i Västsverige. Det är en av slutsatserna i den rapport om Sven Lovén Center som utredaren Axel Wenblad presenterade på onsdagen den 15 februari.

• Forskar om evolution och alger

[2017-02-15] Tre frågor till Ricardo Pereyra vid institutionen för marina vetenskaper som antagits som oavlönad docent i biologi med inriktning mot marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Viktigt behålla en mångfald av livsmiljöer i havet

[2017-02-09] Att kunna behålla flera olika livsmiljöer inom ett ekosystem har stor betydelse för att systemet ska fungera bra. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

• Miljoner till forskning om framtidens undervattensrobotar

[2017-02-08] Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, har beslutat dela ut 400 miljoner kronor till fyra projekt inom programmet "Industrial Research Centres" (IRC). Ett av projekten handlar om nästa generations maritima robotar. I detta projekt deltar marina forskare vid Göteborgs universitet.

• Wallenbergsprofessur till Göteborgs universitet

[2017-01-31] En av världens ledande vattenbruksforskare, professor Barry A. Costa-Pierce, är utsedd av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien till innehavare av Wallenbergprofessuren 2017. Han kommer att knytas till SWEMARC, Göteborgs universitets nationella centrum för marin vattenbruksforskning.