• GU anordnar tvärdisciplinär masterskurs om förvaltning av hav och kust

[2017-10-19] En ny tvärdisciplinär masterskurs "European marine directives and policies - an interdisciplinary perspective", som administreras av institutionen för marina vetenskaper, går av stapeln 15 januari - 16 mars, 2018.

• Åtgärdsprogram för ålgräsängar

[2017-10-05] Forskningsprogrammet Zorro vid vår institution har tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram ett så kallat "åtgärdsprogram för ålgräs".

• Forskare ställer ut sina bilder på Fotografiska

[2017-10-04] Göteborgs universitets marina forskare Fredrik Pleijel använder fotografering i sin forskning. Nu ställer han ut bilder på havsborstmaskar på Fotografiskas höstsalong.

• Forskningsfartyget Skagerak snart klart

[2017-10-03] Turerna har varit många. GU Journalen besöker varvet i Gdansk som bygger Göteborgs universitets nya forskningsfartyg.

• Marina arter hotas av gruvdrift på havsbotten

[2017-10-03] Gruvdriften i havet utgör en fara för djuren djupt nere på havsbottnarna. En ny forskningsstudie beskriver den vanligaste arten, ett svampdjur, som nu kan användas för att reglera gruvdriften och bättre förstå dess miljöpåverkan.