Visionsseminarium 27 februari - Utvärdering av forskning, hur gör vi?

Seminarium

I Vision 2020 anges att Göteborgs universitet systematiskt ska utvärdera sin forskning. Under hösten 2016 har arbetet med att finna en form för en sådan utvärdering utvecklats. Arbetet har resulterat i ett förslag som kommer att presenteras under seminariet.

Vid Uppsala universitet pågår en motsvarande forskningsutvärdering - KoF17, som också presenteras. Dessutom har statssekreteraren vid utbildningsdepartementet, Karin Röding, samt UKÄs utvärderingschef Karin Järplid Linde bjudits in för att ge inspel och kommentarer på lärosätenas forskningsutvärderingar.

Preliminärt program
14.00-14.10 Inledning
Rektor Pam Fredman, Göteborgs universitet

14.10-14.40 KoF17 - syfte och process
Prorektor Anders Malmberg, Uppsala universitet

14.40-15.10 Kommande forskningsutvärdering vid Göteborgs universitet - varför och hur?
Vicerektor Staffan Edén, Göteborgs universitet

15.10-15.30 Kaffe

15.30-17.00 Inspel, reflektioner och diskussion
Statssekreterare Karin Röding, Utbildningsdepartementet
Utvärderingschef Karin Järplid Linde, UKÄ

Seminariet är på svenska.

Anmälan till Visionsseminarium 27 februari - Utvärdering av forskning - hur gör vi?

Anmäl senast den 20 februari

Välkomna!