Kalendarium

Tropical filamentous cyanobacteria: Unique secondary metabolism, ecological impact and biomedical uses

Tid: 2017-02-20 kl 10:30
Plats: Botanhuset, Carl skottbergs gata 22 B

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Associate professor Lena Gerwick, Scripps Institution of Oceanography, UC San Diego

Formas verksamhet & nya forskningssatsningar

Tid: 2017-02-20 kl 13:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedt (sal 10)

Evenemangstyp: Intern

Den 20 februari besöker Formas generaldirektör Ingrid Petersson Göteborgs universitet och presenterar Formas verksamhet och diskuterar nyckelfrågor för framtiden i relation till forskningspropositionen Kunskap i samverkan.

SICT - Simple Interface for Complex Turbulence

Tid: 2017-02-21 kl 13:00
Plats: GVC (Guldhedsgatan 5A), room Nimbus

Seminarium på Geovetarcentrum: SICT - Simple Interface for Complex Turbulence

Föreläsare: Josefina Algotsson

Taxonomy, biogeography and connectivity of the Clarion-Clipperton Zone abyss

Tid: 2017-02-23 kl 15:15
Plats: Tjärnölaboratoriet, 452 96 Strömstad

Evenemangstyp: Seminarium

Seminarium på Tjärnö: Taxonomy, biogeography and connectivity of the Clarion-Clipperton Zone abyss

Föreläsare: Thomas Dahlgren

Visionsseminarium 27 februari - Utvärdering av forskning, hur gör vi?

Tid: 2017-02-27 kl 14:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedtsalen

Evenemangstyp: Seminarium

I Vision 2020 anges att Göteborgs universitet systematiskt ska utvärdera sin forskning. Under hösten 2016 har arbetet med att finna en form för en sådan utvärdering utvecklats. Arbetet har resulterat i ett förslag som kommer att presenteras under seminariet.

Sida 1 av 2