• Hav och samhälle lanserar podcast

[2017-12-12] För att öka intresset för havsfrågor och nå ut till en bredare publik lanseras Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den nya podcasten hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt.

• En mikrovärld väl fördold för det mänskliga ögat

[2017-12-08] Ett världsomfattande forskarnätverk har tillsammans skapat en ny global databas för mikroorganismer. Målet är att kunna analysera så många av jordens mikrobiella samhällen som möjligt för att öka förståelsen för mikroorganismer

• Seaglider adventures in Drake Passage, Antarctica

[2017-12-06] Our university's seaglider was deployed in Drake Passage last week! It was tough currents in the Southern Ocean, but we have gained control and the glider is heading to the transect we will occupy.

• Göteborgs universitet visar upp sin forskningsstation på Tjärnö

[2017-11-24] I oktober öppnade Göteborgs universitets marina forskningsstation på Tjärnö dörrarna för företagare, entreprenörer och tjänstemän på kustkommunerna.

• Ökat samarbete med marina forskare i USA och Sydafrika

[2017-11-20] För att utbyta erfarenheter och utveckla nya samarbeten har forskarna Susanne Lindegarth och Mats Lindegarth från Göteborgs universitet varit på en studieresa och deltagit i den marina forskningskonferensen Global Marine Science Summit som hölls vid University of North Carolina, Wilmington (UNCW) i USA i början av november.