• Helle Ploug får Roséns Linnépris i botanik

[2019-12-09] Helle Ploug, professor vid institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet, har tilldelats Roséns Linnépris i botanik av Kungl. Fysiografiska Sällskapet i Lund, akademi för naturvetenskap, medicin och teknik.

• Vattenbruk - en bransch med tillförsikt

[2019-11-25] Från ostron och musslor till ålmal, sjöpungar och stör. Under en vattenbrukskurs på Kristineberg center fick deltagarna en genomgång av arter som kan odlas i Sverige och dessutom av hur olika odlingssystem kan utformas.

• Algodling på västkusten - ett miljövänligt vattenbruk

[2019-11-20] Det finns ett växande intresse för vattenbruk och odling av makroalger. I en ny avhandling undersöks de bästa förhållanden för att hållbart kunna odla brunalgen sockertare.

• Ledig anställning

[2019-11-08] Ledig anställning i projekt om kallvattenskoraller.

• "Jag tänker alltid på diatomeer"

[2019-11-07] Just nu pågår en konferens på Göteborgs universitets marina fältstation på Tjärnö till minne av professor Anna Godhe som avled tidigare i år. Närmare 60 forskarkolleger från elva länder har samlats för att presentera och diskutera resultat inom Anna Godhes forskningsområde.