Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Stort intresse för havets möjligheter i Almedalen

  [2019-07-05] Innovation och digitalisering, fritdsbåtarnas miljöpåverkan och möjligheter för framtidens vattenbruk var några av ämnena på agendan när fokus riktades mot havets möjligheter under årets Almedalsvecka.

 • Sjögurka testas som vattenrenare vid odling av fisk

  [2019-06-20] Att odla fisk, skaldjur och andra marina arter bidrar till hållbara lösningar för matförsörjningen. En betydelsefull art inom vattenbruk är sjögurkan, som kan förbättra vattenkvaliteten i odlingar, något som nu för första gången testas i Sverige.

 • Så ska fritidsbåtarnas utsläpp minska

  [2019-06-17] Båtlivet är en viktig del av mångas semester och fritidsaktiviteter, men fritidsbåtmotorers avgaser kan i trafikerade områden påverka miljön negativt. Avgaserna från motorerna går till stor del orenade rakt ut i vattnet. På en workshop för representanter för båtfolk, näringsliv, myndigheter och universitet diskuterades vad som behöver göras för att minska fritidsbåtarnas skadliga miljöpåverkan.

 • Giftig klängmanet en ovälkommen gäst på västkusten

  [2019-05-22] Förra sommaren kom flera rapporter från badgäster på västkusten om en ny sorts manet som de badande hade bränt sig på. Nu har maneten identifierats av forskare vid Göteborgs universitet.

 • Ny master väcker stort intresse

  [2019-05-11] Det nya internationella tvärvetenskapliga masterprogrammet om havet och samhället som börjar i september har väckt stort intresse.

Fler nyheter

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?