Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Evolutionen kan rädda arterna

  [2020-01-18] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

 • Evolutionen kan rädda arterna

  [2020-01-17] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

 • Laddar inför stor polarexpedition

  [2020-01-15] Adam Ulfsbo, som är forskare vid Göteborgs universitet, beger sig inom kort till Arktis för att under tre månader delta i den stora polarexpeditionen MOSAiC. Den 27 januari bär det av.

 • Så kan haven återuppbyggas med tångodlingar

  [2020-01-13] Odling av tång kan bidra till att stoppa klimatförändringarnas negativa effekter, både under- och ovanför vattenytan. - Det finns många initiativ till att börja odla tång som är på gång i västvärlden, säger Henrik Pavia, professor på Institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet till SVT.

 • Extra kompetens krävs för att Skagerak ska bli klart

  [2019-12-20] Den externa utredningen om forskningsfartyget Skagerak är klar. Utredarna konstaterar att fartyget är i gott skick och rekommenderar att universitetet låter det polska varvet färdigställa fartyget. Samtidigt anser de att universitetet måste stärka styrningen av fartygsprojektet och tillföra ytterligare kompetens på vissa områden.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?