• Ledig anställning: Projektledare för projektet Scary Seafood

[2019-01-15]

• Göteborgsforskare ska studera vintern i Arktis

[2019-01-10] För första gången ska Arktis studeras på plats under en hel vinter. Med på den unika expeditionen finns flera svenska forskare, bland annat från Göteborgs Universitet.

• Göteborgsforskare på expedition till Antarktis

[2018-12-20] Polarforskare från Göteborgs universitet deltar vintern 2019 i en forskningsexpedition till Amundsenhavet. Expeditionen är en del av det amerikansk-brittiska samarbetet International Thwaites Glacier Collaboration ¿ ett femårigt forskningsprogram för att förstå i vilken utsträckning Thwaitesglaciären i Västantarktis kan komma att bidra till den globala höjningen av havsnivån.

• Göteborgs universitet framstående inom marin bioteknik

[2018-12-19] Göteborgs universitet ligger i framkant när det gäller forskning inom marin bioteknik, det bekräftas av en ny rapport. Men kopplingen till näringslivet behöver stärkas, anser forskare.

• Havsisen påverkar både ozonskikt och klimat

[2018-12-14] Sedan länge vet vi att halogenerade ämnen som innehåller fluor, klor och brom, bryter ner det UV-skyddande ozonskiktet i atmosfären. Ny forskning konstaterar nu att bromerade ämnen finns i nybildad havsis, även på vintern. Och eftersom klimatförändringarna nu gör att havsis smälter i större utsträckning än förr, för att sedan nybildas, påverkar detta ozonskiktet och därmed klimatet.