Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nya arter upptäckta på 5000 meters djup

  [2018-07-17] Nya arter av ryggradslösa djur har upptäckts av forskare under en expedition som undersökte djurlivet i Stilla havet. Helena Wiklund och Thomas Dahlgren från Göteborgs universitet är två av deltagarna i projektet, tillsammans med forskare från Storbritannien och USA.

 • Lediga tjänster inom SWEMARC

  [2018-06-29] Swedish Mariculture Research Center, SWEMARC, vid Göteborgs universitet söker medarbetare inom cirkulär blå bioekonomi med fokus på hållbart vattenbruk.

 • Evolutionen kan rädda musslor från havsförsurning

  [2018-06-20] Musslor och ostron kan drabbas av ett allt surare hav eftersom de har skal av kalciumkarbonat. Hur mussellarver reagerar på miljöförändringar, och deras möjlighet att anpassa sig till lägre pH-värden, har stor betydelse för överlevnaden, visar ny forskning från Göteborgs universitet.

 • Ökad kunskap hos fritidsbåtsägare ger bättre havsmiljö

  [2018-06-18] Med egen båt ökar möjligheten att nå fina bad och stränder i skärgården. Men rekreation med fritidsbåtar kan också påverka våra kuster och hav. En ny doktorsavhandling framhåller hur fritidsbåtsägare kan använda havet på ett mer hållbart sätt.

 • Svensk algodling bidrar till fossilfri framtid

  [2018-06-18] Proteintillskott, finkemikalier och bioplast. Makroalger har många användningsområden och nya utvecklas i snabb takt. I måndags inleddes en internationell algkonferens på Tjärnö marina laboratorium utanför Strömstad.

Fler nyheter

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?