Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ledig anställning: Projektledare för projektet Scary Seafood

  [2019-01-15]

 • Göteborgsforskare ska studera vintern i Arktis

  [2019-01-10] För första gången ska Arktis studeras på plats under en hel vinter. Med på den unika expeditionen finns flera svenska forskare, bland annat från Göteborgs Universitet.

 • Göteborgsforskare på expedition till Antarktis

  [2018-12-20] Polarforskare från Göteborgs universitet deltar vintern 2019 i en forskningsexpedition till Amundsenhavet. Expeditionen är en del av det amerikansk-brittiska samarbetet International Thwaites Glacier Collaboration ¿ ett femårigt forskningsprogram för att förstå i vilken utsträckning Thwaitesglaciären i Västantarktis kan komma att bidra till den globala höjningen av havsnivån.

 • Göteborgs universitet framstående inom marin bioteknik

  [2018-12-19] Göteborgs universitet ligger i framkant när det gäller forskning inom marin bioteknik, det bekräftas av en ny rapport. Men kopplingen till näringslivet behöver stärkas, anser forskare.

 • Havsisen påverkar både ozonskikt och klimat

  [2018-12-14] Sedan länge vet vi att halogenerade ämnen som innehåller fluor, klor och brom, bryter ner det UV-skyddande ozonskiktet i atmosfären. Ny forskning konstaterar nu att bromerade ämnen finns i nybildad havsis, även på vintern. Och eftersom klimatförändringarna nu gör att havsis smälter i större utsträckning än förr, för att sedan nybildas, påverkar detta ozonskiktet och därmed klimatet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?