• Professor Anna Godhe, 1967 - 2019

[2019-04-10] Anna Godhe, professor i marin ekologi vid institutionen för marina vetenskaper, har avlidit efter en tids sjukdom. En mycket omtyckt kollega kommer att saknas.

• SWEMARC på Vetenskapsfestivalen

[2019-04-03] Under nästa vecka deltar SWEMARC i Vetenskapsfestivalen 2019. På torget i Nordstan (4-7 april) erbjuds många spännande vattenbruksidéer, levande djur och alger, samtal med forskare och aktiviteter där man kan göra vackra algvykort och algsalt som smakhöjare till matlagningen.

• Ingen leverans av universitetets fartyg den 2 april

[2019-04-01] Den 2 april skulle universitetets nya fartyg varit klart för leverans enligt det tilläggsavtal som tecknades med varvet i november 2018. Enligt avtalet har universitetet nu rätt att hämta fartyget i befintligt skick eller att häva köpet.

• Pionjär tar sig under "Domedagsglaciären"

[2019-03-07] Som den första i världen har nu den svenska förarlösa undervattensfarkosten Ran tagit sig in under Thwaites glaciär, som också kallas Domedagsglaciären. Polarforskare Anna Wåhlin gläds åt nya och spännande data.

• Scientific smorgasbord this week at Botan

[2019-02-26] "At strong, vibrant academic environments the staff do actively attend seminars."