Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Helle Ploug får Roséns Linnépris i botanik

  [2019-12-09] Helle Ploug, professor vid institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet, har tilldelats Roséns Linnépris i botanik av Kungl. Fysiografiska Sällskapet i Lund, akademi för naturvetenskap, medicin och teknik.

 • Vattenbruk - en bransch med tillförsikt

  [2019-11-25] Från ostron och musslor till ålmal, sjöpungar och stör. Under en vattenbrukskurs på Kristineberg center fick deltagarna en genomgång av arter som kan odlas i Sverige och dessutom av hur olika odlingssystem kan utformas.

 • Algodling på västkusten - ett miljövänligt vattenbruk

  [2019-11-20] Det finns ett växande intresse för vattenbruk och odling av makroalger. I en ny avhandling undersöks de bästa förhållanden för att hållbart kunna odla brunalgen sockertare.

 • Ledig anställning

  [2019-11-08] Ledig anställning i projekt om kallvattenskoraller.

 • "Jag tänker alltid på diatomeer"

  [2019-11-07] Just nu pågår en konferens på Göteborgs universitets marina fältstation på Tjärnö till minne av professor Anna Godhe som avled tidigare i år. Närmare 60 forskarkolleger från elva länder har samlats för att presentera och diskutera resultat inom Anna Godhes forskningsområde.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?