Nyheter

• Kosterhavsparkens Anita Tullrot kommer delvis att arbeta vid Tjärnölaboratoriet

[2018-02-15] För att underlätta samarbetet mellan Institutionen för marina vetenskaper och den enhet hos Länsstyrelsen, som förvaltar Kosterhavets nationalpark, kommer biträdande nationalparkschefen Anita Tullrot att vistas ungefär en dag per vecka vid Tjärnölaboratoriet.

• Undersöker isarnas betydelse för klimatet

[2018-02-15] En forskningsexpedition till Antarktis kommer att studera vad som lever under Antarktis flytande glaciärer. -Vi vill ta reda på vilka arter som lever under isen och försöka förstå vad som händer när isen försvinner från tidigare istäckta bottnar i Antarktis, säger Thomas Dahlgren, forskare från Göteborgs universitet.

• Ny docent forskar om sjömat

[2018-02-15] Tre frågor till Friederike Ziegler som antagits som oavlönad docent i marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Nöjda gäster på Lovéncentrets stationer

[2018-02-14] För tredje året ställdes frågor till gäster om Lovéncentrets faciliteter och service. Syftet med utvärderingen är att förstå vad studerande och gästforskare uppskattar eller inte uppskattar, och fånga upp förslag på förbättringar. Gästerna har gett höga omdömen under alla tre åren.

• Plastindustrin läcker mängder av mikroplast

[2018-02-14] Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungssund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet. Och trots flera internationella och nationella regelverk fortsätter läckagen.