• Evolutionen kan rädda arterna

[2020-01-18] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

• Evolutionen kan rädda arterna

[2020-01-17] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

• Laddar inför stor polarexpedition

[2020-01-15] Adam Ulfsbo, som är forskare vid Göteborgs universitet, beger sig inom kort till Arktis för att under tre månader delta i den stora polarexpeditionen MOSAiC. Den 27 januari bär det av.

• Så kan haven återuppbyggas med tångodlingar

[2020-01-13] Odling av tång kan bidra till att stoppa klimatförändringarnas negativa effekter, både under- och ovanför vattenytan. - Det finns många initiativ till att börja odla tång som är på gång i västvärlden, säger Henrik Pavia, professor på Institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet till SVT.

• Extra kompetens krävs för att Skagerak ska bli klart

[2019-12-20] Den externa utredningen om forskningsfartyget Skagerak är klar. Utredarna konstaterar att fartyget är i gott skick och rekommenderar att universitetet låter det polska varvet färdigställa fartyget. Samtidigt anser de att universitetet måste stärka styrningen av fartygsprojektet och tillföra ytterligare kompetens på vissa områden.