Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Giftig klängmanet en ovälkommen gäst på västkusten

  [2019-05-22] Förra sommaren kom flera rapporter från badgäster på västkusten om en ny sorts manet som de badande hade bränt sig på. Nu har maneten identifierats av forskare vid Göteborgs universitet.

 • Ny master väcker stort intresse

  [2019-05-11] Det nya internationella tvärvetenskapliga masterprogrammet om havet och samhället som börjar i september har väckt stort intresse.

 • Framtidens mat odlas i havet

  [2019-04-24] Mat från havet är hälsosam och god, och efterfrågan på sjömat ökar globalt. Samtidigt minskar de vilda bestånden av fisk och skaldjur. För att kunna producera marina råvaror på ett hållbart sätt krävs nya lösningar. Under Vetenskapsfestivalen i Göteborg visades exempel på nya råvaror från havet med stor potential. Sjögurkor och alger är exempel på nya råvaror som har goda förutsättningar att odlas.

 • Professor Anna Godhe, 1967 - 2019

  [2019-04-10] Anna Godhe, professor i marin ekologi vid institutionen för marina vetenskaper, har avlidit efter en tids sjukdom. En mycket omtyckt kollega kommer att saknas.

 • SWEMARC på Vetenskapsfestivalen

  [2019-04-03] Under nästa vecka deltar SWEMARC i Vetenskapsfestivalen 2019. På torget i Nordstan (4-7 april) erbjuds många spännande vattenbruksidéer, levande djur och alger, samtal med forskare och aktiviteter där man kan göra vackra algvykort och algsalt som smakhöjare till matlagningen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://marine.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-05-25