Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Helle Ploug får Roséns Linnépris i botanik

  [2019-12-09] Helle Ploug, professor vid institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet, har tilldelats Roséns Linnépris i botanik av Kungl. Fysiografiska Sällskapet i Lund, akademi för naturvetenskap, medicin och teknik.

 • Vattenbruk - en bransch med tillförsikt

  [2019-11-25] Från ostron och musslor till ålmal, sjöpungar och stör. Under en vattenbrukskurs på Kristineberg center fick deltagarna en genomgång av arter som kan odlas i Sverige och dessutom av hur olika odlingssystem kan utformas.

 • Algodling på västkusten - ett miljövänligt vattenbruk

  [2019-11-20] Det finns ett växande intresse för vattenbruk och odling av makroalger. I en ny avhandling undersöks de bästa förhållanden för att hållbart kunna odla brunalgen sockertare.

 • Ledig anställning

  [2019-11-08] Ledig anställning i projekt om kallvattenskoraller.

 • "Jag tänker alltid på diatomeer"

  [2019-11-07] Just nu pågår en konferens på Göteborgs universitets marina fältstation på Tjärnö till minne av professor Anna Godhe som avled tidigare i år. Närmare 60 forskarkolleger från elva länder har samlats för att presentera och diskutera resultat inom Anna Godhes forskningsområde.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://marine.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-12-12