Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Populärvetenskaplig föreläsning: Så sköter vi Sveriges enda marina nationalpark

Föreläsning

Biologisk mångfald och hållbart nyttjande är ledorden för Kosterhavets nationalpark.

Olika undersökningar visar hur naturen mår och vad den tål. Nationalparksförvaltningen justerar och anpassar åtgärder och regler för att nå uppställda mål. Information och kunskapsspridning är viktig för mångfalden och ett hållbart nyttjande.

Föreläsare: Anita Tullrot arbetar som marin naturvårdsförvaltare vid Kosterhavets nationalpark, Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Hon har tidigare forskat på varningsfärger hos nakensnäckor, men också arbetat på Fiskeriverket och på Tjärnö marinbiologiska laboratorium.

Datum: 2019-08-15

Tid: 18:00 - 18:45

Kategorier: Populärvetenskap, Naturvetenskap, Miljö

Arrangör: Föreläsningen är ett samarbete inom Gröna mötesplatser. Där ingår Strömstads kommun (genom Energi- och klimatrådgivningen, Miljö- och hälsoskyddsavdelningen, Folkhälsorådet och Stadsbiblioteket), EkoPark Strömstad, naturum Kosterhavet, Göteborgs universitet (genom Lovéncentret Tjärnö) och Studieförbundet Vuxenskolan.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö

Evenemangslänk: Läs mer om Populärvetenskaplig föreläsning: Så sköter vi Sveriges enda marina nationalpark

Kontaktperson: Martin Larsvik

Telefon: 031-786 96 21

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2015-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?