Book Release: A Philosophical View of the Ocean and Humanity

Tid: 2020-09-04 kl 11:50

Evenemangstyp: Aktivitet

A new book by Anders Omstedt from the Department of Marine Sciences that: - Emphasizes the need to change human attitudes toward the ocean. - Offers unique ideas on combining science and the arts. - Represents an important guide to transdisciplinary thinking as an antidote to tomorrow´s fragmented world. - Is a strong support to the United Nations Decade of Ocean Science for Sustainable Development (2021-2030). Welcome to a book release that is aiming for the future!

Föreläsare: Anders Omstedt, professor emeritus in oceanography at the University of Gothenburg, Department of Marine Sciences.

Vetenskapsturism, biodiversitet och marin mat

Tid: 2020-09-30 kl 18:00
Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44

Evenemangstyp: Föreläsning

Hur kan man förena hållbar turism med hållbar hantering av marina resurser? I ett nytt projekt studeras hur vetenskapsturism i havsmiljöer kan locka till upplevelser med bland annat nya marina matprodukter. Vad finns det för råvaror från havet som inte används idag som kan nyttjas hållbart? Lyssna på två forskare som berättar om turism, marina vetenskaper och de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsare: Maria Persson, Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet

Maria Bodin, Institutionen för marina vetenskaper

Sida 1 av 1