Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Delta i fototävling om havet

Nyhet: 2017-05-30


Foto: Malin Arnesson

Nu blir det tävling om bästa bild av havet. Alla kan delta oavsett ålder. Bilderna ska anknyta till framtidens havsforskare, den marina världen eller livet i havet som inte är synligt för blotta ögat. Bidragen ska vara inne senast den 2 juni.

De tre kategorier som bilderna ska illustrera är:
1. Framtidens havsforskare (barn) på upptäcktsfärd.
2. Havet – bilder som visar upp den marina världen.
3. Bortom det blotta ögat - bilder av någon aspekt av livet i havet som inte är synliga för blotta ögat.

Den sista kategorin gäller bara för personer med anknytning till Göteborgs universitet.

Alla bidrag måste skickas in både i elektronisk form och som ett fysiskt foto, tryckt på fotopapper. Ni kan beställa fysiska kopior av era bilder från (Qpix.se (https://www.qpix.se/fotokopior/), dessa måste dock skickas in senast den 2 juni för att bli framkallade i tid.

Bidragen kommer att ställas ut med fotografernas namn. Den 9 juni mellan 16:30 - 18:30 är det vernissage och vinnarna kommer då att utses. De vinnande bidragen kommer sedan att ställas ut i Nordstan i Göteborg under Västerhavsveckan den 5 till den 13 augusti. Vem som helst får skicka in bidrag, men det finns ett tak på max tre bidrag per person. Alla foton måste vara tagna av personen som skickar in dem. Alla foton måste ha en titel och en beskrivning på 1-2 meningar. Namn, adress och e-post adress måste även lämnas in med varje bidrag.

För att delta:
Bidrag måste skickas in i både elektronisk form samt som ett fysiskt foto, tryckt på fotopapper. Elektroniska bidrag (.tiff eller .jpeg) kan mailas till: cemeb.fototavlingen@gmail.com. Tryckta bidrag, som skall vara i A4 format (210x297 mm), kan lämnas in vid Lovéncentret på Tjärnö, 452 96 Strömstad.

Bidrag kan även skickas med post till:
Emma Berdan
Institutionen för Marina Vetenskaper
Lovéncentret Tjärnö
452 96 Strömstad

Ytterligare information finns här>>

 

AV:

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://marine.gu.se/aktuellt/n//delta-i-fototavling-om-havet.cid1471747
Utskriftsdatum: 2017-12-17