Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Målmedvetenskap - Avsnitt 4 ute nu!

Nyhet: 2018-05-02

”Kan vi inte göra mer nya saker av gamla saker?” undrade Kerstin Johannesson och bjöd in Anne-Marie Tillman till ett samtal om just det i avsnitt fyra.

Anne-Marie leder forskning inom livscykelanalys och lifecycle management på Chalmers. Livscykelforskning handlar om att studera vilket avtryck på miljön en produkt, en tjänst eller en process gör från början till slut. Det viktiga här är helheten och kvantitativa mätningar, allt ska med, från vaggan till graven. Vill du veta mer om livscykelanalys lämnar Anne-Marie dig inte i sticket, hon har nämligen skrivit en lärobok för just dig: The Hitch Hiker’s Guide to LCA.

Till samtalet tog Kerstin med sig mål 15: Ekosystem och biologisk mångfald, och Anne-Marie tog med sig det tvådelade mål 12: Hållbar konsumtion och produktion. I Anne-Maries forskning är det framförallt produktionsdelen som står i fokus, lyssna och titta här!

Avsnitt 4 spelades in bland utställningsmontrarna på Naturhistoriska museet här i Göteborg. En plats där kontraster fascinerar och inspirerar till lärande.

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?