Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Riksdagens miljö- och jordbruksutskott informerar sig om fiske, marin förvaltning och forskning

Nyhet: 2018-05-28

Riksdagens miljö- och jordbruksutskott besöker norra Bohuslän under en två dagars studieresa. Första besöksmålet var Tjärnölaboratoriet. Henrik Pavia, Gunilla Toth, Carl André och Kerstin Johannesson informerade om pågående forskning om vattenbruk av alger, genetik och förvaltning av torsk och om Östersjöns framtida utmaningar i spåren av klimateffekter. Utskottet fick också en guidning genom anläggningen och i det publika akvariet tog en av utskottets ledamöter Emma Norén (mp) vant över guidningen och gjorde en

genomgång av alla djuren i klappakvariet. (Emma var tidigare anställd som akvarieansvarig på Havets Hus.) Utskottet fick sedan besöka det lokala räkfisket i Kosterhavet då forskningsfartyget Nereus bordade Kostertrålaren Brattvåg som drog ett "haul" med räka. Nu guidade av Charles Olsson, själv räk- och kräftfiskare. Besöket fortsatte med angöring av Sydkoster och Naturum.

AV:

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?