Stor andel av medlen från interna klimatfonden till fakultetens institutioner

Nyhet: 2018-01-16

Fem av de 19 ansökningar som har beviljats medel ur universitetets interna klimatfond kommer från Naturvetenskapliga fakultetens institutioner. Enbart institutionen för marina vetenskaper har beviljats medel för fyra olika projekt.

Under 2017 utlystes 2,4 miljoner kr ur fonden. Sammanlagt 40 ansökningar gjordes, och 19 av dem beviljades.

Beviljade ansökningar från Naturvetenskapliga fakulteten

"Minskad åtgång av drivmedel i GU:s marina forskning och marina fältkurser: Spridande av moderna autonoma mätmetoder till forskare, lärare och studenter", 375 000 kr
Torsten Linders, institutionen för marina vetenskaper

"Zero emission Sebastiaan Swart, autonomous ocean Institutionen för instruments spur world marina vetenskaper dass research and education: Neutralizing the climate impact of marine research at GU", 600 000 kr