Sven Lovén för marin infrastruktur byter namn

Nyhet: 2019-09-20

Den universitetsgemensamma infrastrukturen Sven Lovén för marin infrastruktur byter namn till Marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet.

Sven Lovén för marin infrastruktur byter namn till Marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet. Även de två marina forskningsstationerna har bytt namn och heter nu Kristineberg marina forskningsstation (engelsk namn blir Kristineberg Marine Research Station) och Tjärnö marina laboratorium (engelsk namn blir Tjärnö Marine Laboratory). Forskningsfartyget kommer fortsätta heta R/V Skagerak.

Motivering till namnbytet är att skapa ett tydligare varumärke och återuppta stationernas och fartygets tidigare starka varumärken.

Tre stationschefer och ett roterande föreståndaskap för infrastrukturen

På internrevisionens inrådan är infrastrukturen nu uppdelad i tre enheter med egna ansvarsområden. Därför har lokala stationschefer tillsats på stationerna. Föreståndarskapet för marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet kommer roterad årligen mellan de ingående enheternas stationschefer. Peter Tiselius, stationschef för Kristineberg marina forskningsstation är föreståndare för Marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet till 2020-06-30.

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-07-02