Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbilda dig till marin forskare

Har du ett genuint och brinnande intresse för marina vetenskaper? Då kan en forskarubildning vara något för dig.

Utbildningen ger dig djupare kunskaper inom ditt ämnesområde och analytiska verktyg för att kunna formulera problem och analysera och kritiskt bedöma resultaten.

En forskarutbildning innebär fyra års heltidsstudier som vanligtvis inkluderar ett del undervisning. Den reella tiden blir därför ofta fem år. För att bli antagen till forskarutbildningen krävs examen på avancerad nivå eller kurser motsvarande 240 hp, varav minst 60 hp på avancerad nivå. Dessutom krävs särskild behörighet som innebär att någon/några specifikt angivna kurs(er) ska ingå i utbildningen. Kraven på särskild behörighet anges i studieplanen för respektive ämne.

Göteborgs universitet är i dag ett av landets största inom marin forskning och utbildning, och här finns några av Sveriges främsta forskare inom området.

Här hittar du all information om vår utbildning på forskarnivå

Doktorandhandboken

Om du vill läsa mer om hur det är att studera på forskarnivå har Universitets- och högskolerådet samlat information om detta i Doktorandhandboken.

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2018-05-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?