Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
  • Marine geology

Marin geologi

Inom marin geologi studerar vi berg och sediment i oceanerna och kustnära havsområden. Vi försöker förstå de fysiska, kemiska och biologiska processer som påverkar dem. För att göra det använder vi oss av tekniker som involverar ljudreflektion mot botten, seismiska vågor i botten, samt gravitationsfält och elektromagnetiska fält. Vi undersöker också laminära sediment, som innehåller mikrofossil för att skaffa oss uppfattningar om strukturen och den historiska förändringen av havsbotten. Det gör att vi kan dra slutsatser om sådant som utflöden från land, biologisk produktion, syresättning och klimatförändringar. Vi intresserar oss också för hur geologiska processer, såsom sedimentation, påverkar vårt kulturarv.

Forskare

Medarbetare vid vår institution är engagerade i följande delämnesområden inom marin geologi. Klicka på namnen för att läsa mer om vad vi gör inom de olika delområdena.

Marin miljögeologi

Kjell Nordberg

Marin isotopgeologi / isotopkemi

Kjell Nordberg

Marin sedimentologi

Charlotte Björdal

Torsten Linders

Marin stratigrafi

Kjell Nordberg

Tillämpad marin geologi

Kjell Nordberg

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2016-06-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?