Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt några av våra forskare

"De har följt Arktis is i decennier"
Mitt i den svenska högsommarvärmen påbörjades den arktiska polarexpeditionen SWERUS C-3. Ombord på isbrytaren Oden fanns två rutinerade polarforskare från Göteborgs universitet. På vissa sätt är det en resa de har gjort många gånger förr. På andra sätt är väldigt mycket annorlunda.Mitt i den svenska högsommarvärmen påbörjades den arktiska polarexpeditionen SWERUS C-3. Ombord på isbrytaren Oden fanns två rutinerade polarforskare från Göteborgs universitet. På vissa sätt är det en resa de har gjort många gånger förr. På andra sätt är väldigt mycket annorlunda.is i decennier" Läs hela artikeln

"Hon är ny professor i oceanografi"
Fem frågor till Anna Wåhlin, som utnämnts till professor i oceanografi. Läs hela artikeln

"Hon spårar nya arter i Östersjöns alghav"
Polly Morphic är ett hårdhudat rödhårigt energiknippe som mår som bäst när hon får tackla ner sina motståndare på roller derby-banan.
Men Polly Morphic har ett alter ego.
Hon heter Angelica Ardehed, är doktorand och tycker om när hon får vara i sitt labb och arbeta med sin forskning om alger. Läs hela artikeln


Arktis - klimatförändringens "Hesa Fredrik"

Professor Leif G. Anderson, håller i en Akademisk kvart:
Den globala temperaturökningen under de sista årtiondena är störst i Arktis, vilket bland annat resulterat i en stor minskning av havsistäcket såväl som att permafrosten tinar. Båda dessa processer kopplar tillbaka till klimatet genom att det påverkar flödet av koldioxid till atmosfären.

 

Prominent polarforskare är gästprofessor

Gästprofessor Jody Deming kommer från University of Washington och är specialiserad på köldanpassningen av marina mikroorganismer.

 Möt Jody Deming i reportaget ovan.

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2020-04-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?