Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbete vid Havsmiljöinstitutet

Sedan 2009 arbetar jag halvtid som miljöanalytiker vid Havsmiljöinstitutet som är ett tvärvetenskapligt nationellt center förlagt vid Göteborgs universitet med uppdrag av den svenska regeringen att ge en bred bild av den aktuella miljösituationen i svenska havsområden. Genom samarbete med universiteten i Umeå, Stockholm och Kalmar agerar institutet bl.a. som en länk mellan forskare vid universiteten och svenska myndigheter som arbetar med Havsmiljöförvaltning.

Som miljöanalytiker vid Havsmiljöinstitutet leder jag arbetet med att utföra en årlig bedömning miljösituationen i svenska havsområden som bland annat publiceras i Havetrapporten. Jag arbetar också med att utveckla metoder för tillståndsbedömning enligt bl.a. olika EU direktiv. En stor del av mitt arbete utgörs också av att agera som marinekologisk expert åt olika myndigheter och internationella konventioner för att ge råd i marina förvaltningsfrågor. Jag arbetar också i redaktionsgruppen för Havetrapporten och den populärvetenskapliga tidskriften Västerhavet. Under senare år leder jag också flera tvärvetenskapliga forskningsprojekt vid Havsmiljöinstitutet som bl.a. handlar om att utveckla ekologiskt uthålliga nätverk av marina skyddsområden i Västerhavet, samt att utveckla metoder för restaurering och förvaltning av ålgräsängar.

Urval av rapporter

Havet

 

Havet 2013–2014 samt även utgåvor från 2009 och framåt.

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-10-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?