Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Göran Nylund

Forskare

Göran Nylund
Forskare
Akademisk grad: Doktor,
goran.nylund@marine.gu.se
031-786 9675
0766-229675

Postadress: Tjärnö, 45296 Strömstad
Besöksadress: Tjärnö , 45296 Strömstad


Institutionen för marina vetenskaper (Mer information)
Box 461
405 30 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B , 413 19 Göteborg

Om Göran Nylund

Forskning

Jag forskar på odling av makroalger och användandet av algbiomassa. Framförallt kretsar min forskning kring nya odlingstekniker, miljöeffekter av algodling i havet och samodling av makroalger med andra vattenbruksarter (IMTA).

Forskningsprojekt

SWEAWEED (https://sweaweed.gu.se)
AquaAgri Kelp (https://swemarc.gu.se/Kelp)

Senaste publikationer

Socioeconomic prospects of a seaweed bioeconomy in Sweden
L. Hasselström, J. B. Thomas, J. Nordström, Gunnar Cervin, Göran M. Nylund et al.
Scientific Reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of Geographical Location on the Variation in Products Formed from the Hydrothermal Liquefaction of Ulva intestinalis
Sofia Raikova, Joakim Olsson, Joshua J. Mayers, Göran M. Nylund, Eva Albers et al.
Energy and Fuels, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Underpinning the Development of Seaweed Biotechnology: Cryopreservation of Brown Algae (Saccharina latissima) Gametophytes
Wouter Visch, C. Rad-Menendez, Göran M. Nylund, Henrik Pavia, M. J. Ryan et al.
Biopreservation and Biobanking, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of stabilization method and freeze/thaw-aided precipitation on structural and functional properties of proteins recovered from brown seaweed (Saccharina latissima)
M. Abdollahi, J. Axelsson, N. G. Carlsson, Göran M. Nylund, E. Albers et al.
Food Hydrocolloids, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Geographic variation in fitness-related traits of the bladderwrack Fucus vesiculosus along the Baltic Sea-North Sea salinity gradient
F. R. Barboza, J. Kotta, F. Weinberger, V. Jormalainen, P. Kraufvelin et al.
Ecology and Evolution, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Genetic divergence and phenotypic plasticity contribute to variation in cuticular hydrocarbons in the seaweed fly Coelopa frigida
Emma L Berdan, Swantje Enge, Göran M. Nylund, M. Wellenreuther, G. A. Martens et al.
Ecology and Evolution, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Grazer-induced transcriptomic and metabolomic response of the chain-forming diatom Skeletonema marinoi
Alberto Amato, Valeria Sabatino, Göran M. Nylund, Johanna Bergkvist, Swaraj Basu et al.
ISME Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The impact of seaweed cultivation on ecosystem services - a case study from the west coast of Sweden
Linus Hasselström, Wouter Visch, Fredrik Gröndahl, Göran M. Nylund, Henrik Pavia
Marine Pollution Bulletin, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Combustion of seaweed - A fuel design strategy
N. Skoglund, K. Werner, Göran M. Nylund, Henrik Pavia, E. Albers et al.
Fuel Processing Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 35

2020

Socioeconomic prospects of a seaweed bioeconomy in Sweden
L. Hasselström, J. B. Thomas, J. Nordström, Gunnar Cervin, Göran M. Nylund et al.
Scientific Reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of Geographical Location on the Variation in Products Formed from the Hydrothermal Liquefaction of Ulva intestinalis
Sofia Raikova, Joakim Olsson, Joshua J. Mayers, Göran M. Nylund, Eva Albers et al.
Energy and Fuels, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2019

Underpinning the Development of Seaweed Biotechnology: Cryopreservation of Brown Algae (Saccharina latissima) Gametophytes
Wouter Visch, C. Rad-Menendez, Göran M. Nylund, Henrik Pavia, M. J. Ryan et al.
Biopreservation and Biobanking, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of stabilization method and freeze/thaw-aided precipitation on structural and functional properties of proteins recovered from brown seaweed (Saccharina latissima)
M. Abdollahi, J. Axelsson, N. G. Carlsson, Göran M. Nylund, E. Albers et al.
Food Hydrocolloids, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Geographic variation in fitness-related traits of the bladderwrack Fucus vesiculosus along the Baltic Sea-North Sea salinity gradient
F. R. Barboza, J. Kotta, F. Weinberger, V. Jormalainen, P. Kraufvelin et al.
Ecology and Evolution, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Genetic divergence and phenotypic plasticity contribute to variation in cuticular hydrocarbons in the seaweed fly Coelopa frigida
Emma L Berdan, Swantje Enge, Göran M. Nylund, M. Wellenreuther, G. A. Martens et al.
Ecology and Evolution, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2018

Grazer-induced transcriptomic and metabolomic response of the chain-forming diatom Skeletonema marinoi
Alberto Amato, Valeria Sabatino, Göran M. Nylund, Johanna Bergkvist, Swaraj Basu et al.
ISME Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The impact of seaweed cultivation on ecosystem services - a case study from the west coast of Sweden
Linus Hasselström, Wouter Visch, Fredrik Gröndahl, Göran M. Nylund, Henrik Pavia
Marine Pollution Bulletin, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2017

Combustion of seaweed - A fuel design strategy
N. Skoglund, K. Werner, Göran M. Nylund, Henrik Pavia, E. Albers et al.
Fuel Processing Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 35

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2019-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?