Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göran Nylund

Forskare

Göran Nylund
Forskare
Akademisk grad: Doktor,
goran.nylund@marine.gu.se
031-786 9675
0766-229675

Postadress: Tjärnö, 45296 Strömstad
Besöksadress: Tjärnö , 45296 Strömstad


Institutionen för marina vetenskaper (Mer information)
Box 461
405 30 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B , 413 19 Göteborg

Om Göran Nylund

Organiska ämnen som bildas i organismer, men som inte är direkt inblandade i normal tillväxt, utveckling eller reproduktion kallas sekundära metaboliter. Ämnena kan dock fungera som viktiga kemiska budbärare i ekologiska interaktioner mellan organismer. I min forskning intresserar jag mig framför allt för hur bottenlevande makroalger (t.ex. tång) utnyttjar sekundära metaboliter för att skydda sig mot sådana hot som betare, påväxtorganismer och sjukdomsalstrare.

Senaste publikationer

Effect of stabilization method and freeze/thaw-aided precipitation on structural and functional properties of proteins recovered from brown seaweed (Saccharina latissima)
M. Abdollahi, J. Axelsson, N. G. Carlsson, Göran M. Nylund, E. Albers et al.
Food Hydrocolloids, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of Geographical Location on the Variation in Products Formed from the Hydrothermal Liquefaction of Ulva intestinalis
Sofia Raikova, Joakim Olsson, Joshua J. Mayers, Göran M. Nylund, Eva Albers et al.
Energy and Fuels, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Grazer-induced transcriptomic and metabolomic response of the chain-forming diatom Skeletonema marinoi
Alberto Amato, Valeria Sabatino, Göran M. Nylund, Johanna Bergkvist, Swaraj Basu et al.
ISME Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The impact of seaweed cultivation on ecosystem services - a case study from the west coast of Sweden
Linus Hasselström, Wouter Visch, Fredrik Gröndahl, Göran M. Nylund, Henrik Pavia
Marine Pollution Bulletin, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Combustion of seaweed - A fuel design strategy
N. Skoglund, K. Werner, Göran M. Nylund, Henrik Pavia, E. Albers et al.
Fuel Processing Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The sex specific metabolic footprint of Oithona davisae
J. Heuschele, L. Nemming, L. Tolstrup, T. Kiørboe, Göran M. Nylund et al.
Journal of Sea Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Energy performance and greenhouse gas emissions of kelp cultivation for biogas and fertilizer recovery in Sweden
J. S. Pechsiri, J. B. E. Thomas, E. Risén, M. S. Ribeiro, M. E. Malmström et al.
Science of the Total Environment, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Solid phase extraction and metabolic profiling of exudates from living copepods
Erik Selander, J. Heuschele, Göran M. Nylund, G. Pohnert, Henrik Pavia et al.
Peerj, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Seasonal and spatial variation in biochemical composition of Saccharina latissima during a potential harvesting season for Western Sweden
Jenny Veide Vilg, Göran M. Nylund, Tony Werner, Linnea Qvirist, Joshua Mayers et al.
Botanica Marina, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 30

2019

Effect of stabilization method and freeze/thaw-aided precipitation on structural and functional properties of proteins recovered from brown seaweed (Saccharina latissima)
M. Abdollahi, J. Axelsson, N. G. Carlsson, Göran M. Nylund, E. Albers et al.
Food Hydrocolloids, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2018

Effect of Geographical Location on the Variation in Products Formed from the Hydrothermal Liquefaction of Ulva intestinalis
Sofia Raikova, Joakim Olsson, Joshua J. Mayers, Göran M. Nylund, Eva Albers et al.
Energy and Fuels, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Grazer-induced transcriptomic and metabolomic response of the chain-forming diatom Skeletonema marinoi
Alberto Amato, Valeria Sabatino, Göran M. Nylund, Johanna Bergkvist, Swaraj Basu et al.
ISME Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The impact of seaweed cultivation on ecosystem services - a case study from the west coast of Sweden
Linus Hasselström, Wouter Visch, Fredrik Gröndahl, Göran M. Nylund, Henrik Pavia
Marine Pollution Bulletin, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2017

Combustion of seaweed - A fuel design strategy
N. Skoglund, K. Werner, Göran M. Nylund, Henrik Pavia, E. Albers et al.
Fuel Processing Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

The sex specific metabolic footprint of Oithona davisae
J. Heuschele, L. Nemming, L. Tolstrup, T. Kiørboe, Göran M. Nylund et al.
Journal of Sea Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Energy performance and greenhouse gas emissions of kelp cultivation for biogas and fertilizer recovery in Sweden
J. S. Pechsiri, J. B. E. Thomas, E. Risén, M. S. Ribeiro, M. E. Malmström et al.
Science of the Total Environment, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Solid phase extraction and metabolic profiling of exudates from living copepods
Erik Selander, J. Heuschele, Göran M. Nylund, G. Pohnert, Henrik Pavia et al.
Peerj, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2015

Seasonal and spatial variation in biochemical composition of Saccharina latissima during a potential harvesting season for Western Sweden
Jenny Veide Vilg, Göran M. Nylund, Tony Werner, Linnea Qvirist, Joshua Mayers et al.
Botanica Marina, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2014

Visar 1 - 10 av 30

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2019-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?