Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anders Omstedt

Professor emeritus

Anders Omstedt
Professor emeritus
anders.omstedt@marine.gu.se
0709-492477

Rumsnummer: 4133
Postadress: Box 461, 40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22B , 41319 Göteborg


Institutionen för marina vetenskaper (Mer information)
Box 461
405 30 Göteborg

Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B , 413 19 Göteborg

Om Anders Omstedt

Professor emeritus i oceanografi

Forskningsintressen

Oceanography especially lakes and coastal seas. How do the Earth water bodies function and how will future changes influence them? To answer these questions we need to develop our understanding of water, energy, nutrient, carbon cycles, ecosystem changes and human impacts. The coupling between the water bodies and the atmosphere and surrounding land surfaces are also of major interest. Main research metods are detection studies by using and developing long-time series and attribution and scenario studies by using  and developing aquatic process oriented models. 

Administration

  • Member of Baltic Earth Science Steering Group
  • Editor in Oxford Research Encyclopedias of Climate Change

Forskningsprojekt

The research takes an active part in the Baltic Earth-BALTEX and FORMAS-SHIpH programs.

 

Senaste publikationer

The potential future contribution of shipping to acidification of the Baltic Sea
David R. Turner, Moa Edman, Julian A. Gallego-Urrea, Björn Claremar, Ida-Maja Hassellöv et al.
Ambio, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Development of Climate Science of the Baltic Sea Region
Anders Omstedt
Oxford Research Encyclopedia of Climate Science, Oxford University Press, Bidrag till encyklopedi 2017
Bidrag till encyklopedi

Modelling Coastal Seas
Anders Omstedt
Biological Oceanography of the Baltic Sea, Dordrecht, Springer, Kapitel i bok 2017
Kapitel i bok

Biogeochemical cycles
Schneider Bernd, Olaf Dellwig, Karol Kuliński, Anders Omstedt, Falk Pollehne et al.
Springer , Dordrecht, Springer, Kapitel i bok 2017
Kapitel i bok

Temperature, DOC level and basin interactions explain the declining oxygen concentrations in the Bothnian Sea.
Joakim Ahlgren, Anders Grimvall, Anders Omstedt, Carl Rolff, Johan Wikner
Journal of Marine Systems, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

När lilla istiden bröts och klimatet blev varmare
Daniel Hansson, Anders Omstedt, Per Hallén
HAVET 1888. Marie Svärd, Tina Johansen Lilja och Daniel Hansson (red.), Havsmiljöinstitutet, Kapitel i bok 2015
Kapitel i bok

Visar 1 - 10 av 132

2017

The potential future contribution of shipping to acidification of the Baltic Sea
David R. Turner, Moa Edman, Julian A. Gallego-Urrea, Björn Claremar, Ida-Maja Hassellöv et al.
Ambio, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Development of Climate Science of the Baltic Sea Region
Anders Omstedt
Oxford Research Encyclopedia of Climate Science, Oxford University Press, Bidrag till encyklopedi 2017
Bidrag till encyklopedi

Modelling Coastal Seas
Anders Omstedt
Biological Oceanography of the Baltic Sea, Dordrecht, Springer, Kapitel i bok 2017
Kapitel i bok

Biogeochemical cycles
Schneider Bernd, Olaf Dellwig, Karol Kuliński, Anders Omstedt, Falk Pollehne et al.
Springer , Dordrecht, Springer, Kapitel i bok 2017
Kapitel i bok

Temperature, DOC level and basin interactions explain the declining oxygen concentrations in the Bothnian Sea.
Joakim Ahlgren, Anders Grimvall, Anders Omstedt, Carl Rolff, Johan Wikner
Journal of Marine Systems, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

2015

När lilla istiden bröts och klimatet blev varmare
Daniel Hansson, Anders Omstedt, Per Hallén
HAVET 1888. Marie Svärd, Tina Johansen Lilja och Daniel Hansson (red.), Havsmiljöinstitutet, Kapitel i bok 2015
Kapitel i bok

Visar 1 - 10 av 132

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2015-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?