Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Varför en institution för marina vetenskaper?

Göteborgs universitet bedriver omfattande marin och maritim verksamhet, där de marina vetenskaperna är den dominerande delen. Det är också ett av universitets viktigaste profilområden.
För att skapa en ökad synlighet för marina vetenskaper och utveckla möjligheterna till samarbete inom universitetet bildades den 1 juli institutionen för marina vetenskaper.

Institutionens vision är att bli nationellt ledande och bedriva verksamhet av högsta internationella klass inom det marina området. Verksamheten är tvärvetenskaplig och involverar såväl andra institutioner inom Naturvetenskapliga fakulteten och övriga fakulteter vid Göteborgs universitet, liksom andra lärosäten i Sverige och övriga världen. Genom samarbete med forskarkollegor från andra vetenskapliga discipliner blir det också möjligt att ta sig an de stora globala utmaningarna.

Institutionen för marina vetenskaper har ett nära samarbete med Sven Lovén centrum för marin infrastruktur, som är Göteborgs universitets marina infrastrukturenhet. Lovéncentret är unikt i sitt slag med två fältstationer, flera mindre och ett större forskningsfartyg där undervisning, forskning och samverkan med samhället sker på ett integrerat sätt.

Nya möjligheter för forskning och undervisning öppnar sig också inom kort då Göteborgs universitet bygger ett nytt forskningsfartyg som ska ersätta det befintliga fartyget Skagerak.

Sidansvarig: Bo Johannesson|Sidan uppdaterades: 2016-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?