Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Samverkan med det omgivande samhället är en del i Institutionen för marina vetenskapers verksamhet och det sker på många olika sätt.

Institutionen samlar forskning inom oceanografi, geologi, kemi och biologi. Dessutom är institutionen värd för Centrum för hav och samhälle, och har därmed ett direkt samarbete med forskningsfält inom ekonomi, samhällsvetenskap och humaniora, vilket ger en världsunik tvärvetenskaplig profil.

Samverkan med Havsmiljöinstitutet, Havs- och vattenmyndigheten, och Västerhavets vattendistrikt i Göteborg ger också en unik kanal till myndighetssfären, och det Maritima klustret ger en mötesplats med näringslivet. Sammantaget bildar Institutionen för marina vetenskaper en viktig nod i ett komplett nätverk kring marin forskning, utbildning, utveckling och innovation.

Hela Västra Götalands Västerhav

Ett projekt i samarbete med Västra Götalandsregionens miljönämnd. Under november 2014 reste två marinbiologer från institutionen runt i Västra Götalands inland för att sprida kunskap om Västerhavet och diskutera hur det skall förvaltas på ett bra sätt för framtiden.

Här är en intervju med forskaren Åsa Strand:

Forsknings- och undervisningsstationen Tjärnö

Tjärnö

Station för marin forskning och utbildning

Forsknings- och undervisningsfartyget Skagerak

Skagerak

Forsknings- och undervisningsfartyg

Forsknings- och undervisningsstationen Kristineberg

Kristineberg

Station för marin forskning och utbildning

Fasad botanhuset, Carl Skottbergsgata 22 B, 413 19 Göteborg

Botanhuset

Här finns vårt huvudkansli, vissa undervisningslokaler och flera medarbetare

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2020-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?