Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsprogram och kurser inom marin vetenskap

Göteborgs universitet är sedan ett halvt sekel tillbaka känt för sin marina profil. Universitetet är i dag ett av landets största inom marin forskning och utbildning, och här finns några av Sveriges främsta forskare inom området.

Den marina forskningen i Göteborg är ledande inom många områden och alla aktiva forskare bidrar med sin kunskap i våra utbildningar. Det ger en tyngd och kraft bakom dina studier som är unik i Sverige.

Göteborg ligger vid västerhavet och här finns Sveriges mest artrika vatten med miljöer som är så nära den öppna oceanen man kan komma. Det är en stimulerande miljö där segling, fiske, dykning och annat friluftsliv erbjuds när studierna tar paus.

Våra utbildningar

Vi erbjuder ett kandidatprogram och tre masterprogram inom det marina området.

Kandidatprogram

Masterprogram

Fristående kurser

Göteborgs universitet erbjuder också ett antal fristående kurser inom det marina området, för dig som vill sätta ihop en egen utbildning.

Läs mer om våra fristående kurser här.

Vad är marina vetenskaper? Se filmen och få svaret.

Marina vetenskaper handlar om allting som händer kring havet och under ytan. Doktoranden Ellika Faust och studenten Linda Zetterholm berättar om varför havet är så intressant att studera.

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2020-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?