Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbilda dig till marin forskare

Göteborgs universitet är ledande inom europeisk havsforskning och havsmiljön hör till universitets styrkeområden. Huvuddelen av den marina forskningen utförs vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Vi samordnar flera internationella samarbeten inom havsmiljön och bedriver marina forskningsprojekt om bland annat giftfria båtbottenfärger, miljöförändringar i havet och biologisk mångfald. En fjärdedel av all forskning vid den Naturvetenskapliga fakulteten sker inom det marina områdena.

Göteborgs universitet är värd för det nationella Havsmiljöinstitutet och knutpunkt för marina forskare och forskningsprojekt. Vi har framstående forskningsmiljöer inom både klimat, polarforskning och evolutionsbiologi.

Behörighetskrav

För att bli antagen till forskarutbildningen krävs examen på avancerad nivå eller kurser motsvarande 240 hp, varav minst 60 hp på avancerad nivå (alt. grundläggande behörighet fullgjord före 1 juli 2007 om minst 180 hp).

Dessutom krävs särskild behörighet som innebär att någon/några specifikt angivna kurs(er) skall ingå i utbildningen. Kraven på särskild behörighet anges i studieplanen för respektive ämne. För att kunna antas till forskarutbildningen krävs också att du i övrigt bedöms ha rätt förutsättningar att klara utbildningen.

Lediga doktorandanställningar

Alla lediga tjänster vid Göteborgs universitet utlyses i Sökandeportalen. 

Här hittar du lediga doktorandanställningar vid Göteborgs universitet.

Naturvetenskapliga fakultetens doktorandinformation

All information för doktorander vid Naturvetenskapliga fakulteten finns samlade här:

Utbildning på forskarnivå vid Naturvetenskapliga fakulteten

 

Kontakta oss om forskarutbildningen

Om du vill veta mer om forskarutbildningen vid Institutionen för marina vetenskaper så kan du kontakta vår studierektor för forskarutbildningen:

Helle Ploug
helle.ploug@marine.gu.se

Mätning
Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2017-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?